WAAROM HYBRIDE WERKEN (NIET) WERKT!

Al in 2003 kwam ik in aanraking met altijd en overal kunnen werken. Ik werkte bij Microsoft en we hadden besloten dat we met de komst van de cloud dit zelf zouden gaan ervaren. Een mooie reis vol met leermomenten. Voor mij was de belangrijkste les: ik nam werk mee naar huis maar huis niet mee naar werk. Ik vond het heel normaal om in de avonduren door te werken, terwijl ik toch echt zenuwachtig werd als ik overdag even langs de supermarkt liep omdat dat nu eenmaal een handig tijdstip was. Maar het nieuwe werken, zoals dat toen genoemd werd, was voor mij een belangrijke manier om mijn werk goed te doen, om een carrière te maken en een goede werk-privé balans. Werkte ik altijd thuis? Nee absoluut niet. Ik had mijn week zo ingedeeld dat ik een aantal dagen per week naar kantoor ging, met name om mensen te ontmoeten, met mijn teams te werken aan het bedenken van nieuwe ideeën of het uitvoeren van plannen.  Dus vooral NIET naar kantoor gaan om de hele dag in (online) meetings te zitten of mij te verstoppen achter mijn beeldscherm.

En toen brak Corona uit. In 2020. Dus ruim 17 jaar nadat ik al gewend was geraakt aan hybride werken. We gingen naar het volledige uiterste, namelijk alleen maar thuiswerken. Ik zat op het puntje van mijn stoel om te kijken en te leren wat dit met ons allen deed. En zoals altijd met dingen die veranderen had het positieve en negatieve effecten. Maar in ieder geval moest iedereen gaan ervaren wat wel en niet werkt, en moest iedere organisatie nadenken over hoe een juiste invulling te geven om te zorgen dat mensen in verbinding waren, betrokken bleven, in staat waren om met de technologie te werken en een juiste werk-privé balans te hebben. Een mega experiment en het hybride werken was een feit.

En nu? Ik ben wel een beetje bedroefd over de huidige invulling bij veel organisaties van het hybride werken. Sommige organisaties werken uitsluitend nog op afstand, andere zijn weer helemaal terug naar kantoor, en de meeste bedrijven worstelen met een invulling die ergens in het midden ligt. Moeten we nu 2 dagen verplichten? Wat mij betreft is dat niet de juiste dialoog. Want het gaat hierbij niet om regels stellen maar vooral te bepalen als organisatie hoe je werk kunt en wilt inrichten voor jouw medewerkers. Waar en hoe voegen jouw medewerkers waarde toe, en hoe help je ze om dat goed te doen. Durven mensen echt een andere invulling te geven aan de 9 tot 5 structuur? En dat betekent voor mij dus vooral NIET dat we toch weer in de file staan en vervolgens allemaal achter ons eigen scherm duiken, mailtjes beantwoorden en vechten om een vergaderruimte omdat je de hele dag in online meetings zit. Ons potentieel ligt ergens anders. De toekomst van werk vraagt iets anders. Laten we dat ontdekken en faciliteren. Hybride werken is zoeken naar de juiste vorm!

Over studio 21st

Waar HR en ICT samen groei realiseren.

Studio 21st ondersteunt organisaties bij technologische ontwikkeling, klantbehoeften en personeelstekort. We creëren humAIn teams en bevorderen efficiënt en zinvol werk met technologie, met aandacht voor medewerkers.

Lorem ipsum
dolor asmit

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown.

Laten we connecten

Ben je op zoek naar een inspirerende spreker, wil je onderzoek laten doen hoe jouw toekomst van werk eruit ziet of heb je advies en hulp nodig bij de uitvoering? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op via onderstaand contactformulier om een vrijblijvende kennismaking in te plannen.

Wij respecteren jouw privacy. Lees meer in onze Privacy Policy

Change Programma

Samen zetten wij een programma op in jouw organisatie waarbij we bepalen hoe de humAIn workforce er voor jullie uitziet, onderzoeken waar mogelijkheden liggen en stellen een volledig programma samen hoe dit kan worden ingevoerd in jouw organisatie waarbij we onze expertise in verandermanagement toepassen.

Neem contact op via onderstaand contactformulier om een vrijblijvende kennismaking in te plannen.

Wij respecteren jouw privacy. Lees meer in onze Privacy Policy

Great place to grow

We realiseren een organisatie cultuur waarbij leren de basis is en een nieuwsgierige mindset bij al jouw medewerkers zorgt voor innovatie en groei.

Neem contact op via onderstaand contactformulier om een vrijblijvende kennismaking in te plannen.

Wij respecteren jouw privacy. Lees meer in onze Privacy Policy

Onderzoek & Advies

Met de humAIn workforce tool geven we inzicht welke taken door technologie kunnen worden overgenomen en welk menselijk potentieel er beschikbaar en verder ontwikkeld kan worden.

Kunnen administratieve taken van jouw call center vervangen worden zodat er meer tijd en ruimte is voor kennis bij de call centre medewerkers en meer tijd om proactief jouw klanten te benaderen? Laat een onderzoek doen en wij schrijven een advies waar jouw mogelijkheden liggen.

Neem contact op via onderstaand contactformulier om een vrijblijvende kennismaking in te plannen.

Wij respecteren jouw privacy. Lees meer in onze Privacy Policy

Inspiratie sessies en workshops

Door middel van lezingen of creatieve workshops, geven we input op de belangrijkste ontwikkelingen in de toekomst van werk. Daarbij kun je of geïnspireerd raken of via een workshop er ook zelf mee aan de slag.

Neem contact op via onderstaand contactformulier om te kijken hoe wij jullie kunnen helpen.

Wij respecteren jouw privacy. Lees meer in onze Privacy Policy