De toekomst van werk gaat niet over werk!

We leven in een wereld waarin we alleen maar meer zijn gaan werken en daarmee hebben we onszelf nog afhankelijker gemaakt van werk, qua zingeving maar ook vanuit financieel oogpunt. Sinds de jaren ’80 werken we meer en het is ondertussen ook niet meer mogelijk om als eenverdiener een gezin te onderhouden. En dus werken we over het algemeen meer en langer.

En de rek is er uit! Sowieso willen nieuwe generaties die op de werkvloer komen meer uit het leven halen dan alleen maar werken, dus nog meer gaan werken is geen optie. Daarnaast zien we dat technologie vraagt om een hervalidering van werk. Waarom krijgt de gemiddelde middel manager in een corporate zoveel meer betaald dan een loodgieter, schilder, leerkracht of verpleegkundige? Terwijl zij onze maatschappij draaiende houden? En dan als klap op de vuurpijl is werken zoals we dit nu doen best vaak slecht voor onze gezondheid. Want er zijn meer mensen met een burn-out dan ooit, en al dat heen en weer gereis en gevlieg is ook niet echt goed voor ons klimaat.

Kortom: de toekomst van werk gaat niet over hoe we moeten werken, hoe we hybride kunnen zijn of hoe we ons talent kunnen behouden als organisatie. Nee, de vraag is veel breder. Want als we dromen over een wereld over 20 jaar, werken we dan allemaal nog zo (hard) als we dat nu doen? Of willen we dit anders? Mijn droom: mensen zullen altijd waarde willen toevoegen, ergens bij horen en willen daarvoor hun talenten en competenties inzetten. Dus zullen we gaan betalen voor de toegevoegde waarde die iemand levert aan de organisatie of maatschappij i.p.v. de titel, hiërarchische rang of studie die iemand heeft? Om daar te komen is het NU noodzaak om te bepalen hoe technologie ons kan helpen om die toekomst van werk ook echt vorm te geven. Laat technologie vooral die taken doen waar wij als mensen geen waarde toevoegen, en laat de rest door ons opvullen. Dus een bus kan prima zelf rijden, maar ik zou het heel fijn vinden als er een host aanwezig is die zorgt dat ik veilig ben, of een plezierig rit heb. Daarbij droom ik dat we de basisbehoeften van iedereen gewoon kunnen betalen als maatschappij (als een basisinkomen) zodat eenieder vanuit overvloed kan werken in plaats van uit tekorten of schaarste. Want dan doen we wat echt bijdraagt, werken we vast een stuk lokaler en doen we die dingen waar wij als mens goed in zijn. Ja echt, dit is mogelijk.

Mijn droom zal in stapjes en met experimenten tot realisatie moeten komen. Maar laten we niet wachten en nietsdoen. Want we kunnen vandaag al stappen zetten in die richting, namelijk door allereerst te bepalen hoe we taken door technologie kunnen laten doen in jouw werkomgeving en te bepalen hoe de medewerkers hun talenten en vaardigheden beter kunnen inzetten.

Over studio 21st

Waar HR en ICT samen groei realiseren.

Studio 21st ondersteunt organisaties bij technologische ontwikkeling, klantbehoeften en personeelstekort. We creëren humAIn teams en bevorderen efficiënt en zinvol werk met technologie, met aandacht voor medewerkers.

Lorem ipsum
dolor asmit

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown.

Laten we connecten

Ben je op zoek naar een inspirerende spreker, wil je onderzoek laten doen hoe jouw toekomst van werk eruit ziet of heb je advies en hulp nodig bij de uitvoering? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op via onderstaand contactformulier om een vrijblijvende kennismaking in te plannen.

Wij respecteren jouw privacy. Lees meer in onze Privacy Policy

Change Programma

Samen zetten wij een programma op in jouw organisatie waarbij we bepalen hoe de humAIn workforce er voor jullie uitziet, onderzoeken waar mogelijkheden liggen en stellen een volledig programma samen hoe dit kan worden ingevoerd in jouw organisatie waarbij we onze expertise in verandermanagement toepassen.

Neem contact op via onderstaand contactformulier om een vrijblijvende kennismaking in te plannen.

Wij respecteren jouw privacy. Lees meer in onze Privacy Policy

Great place to grow

We realiseren een organisatie cultuur waarbij leren de basis is en een nieuwsgierige mindset bij al jouw medewerkers zorgt voor innovatie en groei.

Neem contact op via onderstaand contactformulier om een vrijblijvende kennismaking in te plannen.

Wij respecteren jouw privacy. Lees meer in onze Privacy Policy

Onderzoek & Advies

Met de humAIn workforce tool geven we inzicht welke taken door technologie kunnen worden overgenomen en welk menselijk potentieel er beschikbaar en verder ontwikkeld kan worden.

Kunnen administratieve taken van jouw call center vervangen worden zodat er meer tijd en ruimte is voor kennis bij de call centre medewerkers en meer tijd om proactief jouw klanten te benaderen? Laat een onderzoek doen en wij schrijven een advies waar jouw mogelijkheden liggen.

Neem contact op via onderstaand contactformulier om een vrijblijvende kennismaking in te plannen.

Wij respecteren jouw privacy. Lees meer in onze Privacy Policy

Inspiratie sessies en workshops

Door middel van lezingen of creatieve workshops, geven we input op de belangrijkste ontwikkelingen in de toekomst van werk. Daarbij kun je of geïnspireerd raken of via een workshop er ook zelf mee aan de slag.

Neem contact op via onderstaand contactformulier om te kijken hoe wij jullie kunnen helpen.

Wij respecteren jouw privacy. Lees meer in onze Privacy Policy